ICT ondersteuning

Naast websites en computerles biedt Tink - ICT diensten ook ondersteuning voor de meer technische computeractiviteiten van uw bedrijf of vereniging.

Huisstijl en sjablonen

U wilt graag dat de brieven die u verstuurt hetzelfde uiterlijk hebben en dat het logo niet steeds op net een andere plek staat. Bovendien wilt u niet het risico lopen dat u door de vorige brief te gebruiken de oude brief per ongeluk overschrijft. In alle office programma's (denk aan Microsoft Office, LibreOffice) kan dit door gebruik te maken van sjablonen. Tink - ICT diensten kan sjablonen voor tekstverwerkers en spreadsheets voor u maken, volledig in uw huisstijl.

Contact opnemen

Uw administratie in spreadsheets (excel of calc)

Stel, u houdt - net zoals - ik uw administratie bij in spreadsheets. U heeft een spreadsheet waarin u alle uren bijhoudt die u aan uw werk besteed, een spreadsheet waarin u uw inkomsten en uitgaves bijhoudt en natuurlijk een spreadsheet met de adresgegevens van uw klanten en leveranciers. Dit werkt allemaal goed, u kunt alles terugvinden. U kunt misschien zelfs snel zoeken door het filter te gebruiken en door te sorteren.

Verder weet u waarschijnlijk ook dat het mogelijk is om de spreadsheets met elkaar te verbinden. Dat u voor een factuur de naam van een klant selecteert uit een lijst en dat de bijbehorende adresgegevens gelijk in de factuur geplaatst worden. U weet ook dat het mogelijk is om op een andere pagina eeen overzicht te krijgen van uw verkopen en inkopen van de afgelopen maand, hoort daar niet de term draaitabel bij?

Maar wat heeft u aan deze kennis? U heeft namelijk niet de vaardigheden of tijd om dat op te zetten.

In dat geval kunt u een beroep doen op Tink - ICT diensten. Ik kan voor u deze koppeling tussen uw spreadsheets maken of een overzicht pagina toevoegen. Na overleg, zodat ik weet wat uw wensen zijn, stuurt u mij uw spreadsheets of een versie waaruit de vertrouwelijke gegevens verwijderd zijn toe. Vervolgens ga ik ermee aan de slag. Als dit voltooid is kom ik bij u langs met de aangepaste spreadsheeets om ervoor te zorgen dat de aanpassingen ook op uw computer werken en om uitleg bij het gebruik te geven.

Contact opnemen

Aan mensen op een adressenlijst een persoonlijke e-mail sturen

De eenvoudige variant: Als u jaarlijks een persoonlijk e-mail wilt sturen aan degenen die op een adressenlijst staan, bijvoorbeeld de contributie van een vereniging, dan kunt u dit doen vanuit Word. Hiervoor is de functie samenvoegen, waarmee u de tekst voor de e-mail in Word schrijft. Bij het verzenden worden de persoonlijke gegevens (naam, adres, e-mail, factuurnummer, ...) uit de adressenlijst gehaald.

De variant met een pdf bestand als bijlage: Als het gaat om een factuur, dan wilt u waarschijnlijk een pdf bijlage mee sturen, zodat de factuur niet veranderd kan worden door de ontvanger. Goede kennis van Word en Excel is dan niet meer voldoende. In dit geval zijn namelijk macro's (de programmeertaal van Microsoft Office) nodig.

Beide varianten vragen meer kennis van Word dan de gemiddelde computergebruiker heeft. Tink - ICT diensten kan u in beide gevallen van dienst zijn. Voor de eenvoudige variant krijgt u een Word document waarin de koppeling met de adressenlijst gemaakt is en dat een volgende keer opnieuw gebruikt kan worden. Voor de variant met pdf krijgt u een Excel spreadsheet met daarin een knop waar u slechts op hoeft te klikken om de mail met bijlage aan iedereen te versturen. De bestanden worden persoonlijk bij u langs gebracht waarbij u uitleg krijgt over het gebruik.

Contact opnemen